Federatie van Amsterdamse Amateurtuinders

Een oase van rust en schoonheid én het leukste volkstuinencomplex onder de rook van Amsterdam in Duivendrecht. Dit park is opgericht in 1955 en telt 210 tuinen. Een volkstuin is een stukje grond met daarop een tuinhuis. Van 1 april tot 1 oktober kun je hierin overnachten. Tuinieren, daar draait alles om in ons tuinpark. De werkzaamheden beperken zich niet alleen tot de eigen tuin. Want het hele park wordt onderhouden door alle leden samen.

Nieuws

Update Nieuwe Kern

Ruim een jaar geleden werden de volkstuinders geïnformeerd over de Nieuwe Kern. Een woon-werk gebied in en rond de volkstuinen in Duivendrecht. Hoe gaat het daar nu mee?

Lees meer...

Voor meer nieuws, klik Hier voor nieuwsarchief

Ledenblad

Bekijk de laatste, Klik hier

Het verenigingsblad van De Federatie verschijnt 5 x per jaar (april/mei - juni - juli/augustus - september - december)

Redactie: Emma Veenstra, Evert Kuijt en Peter Oosterhout (opmaak en lay-out)

Geschiedenis van De Federatie

1955. Een kale vlakte. Met heggen was aangegeven waar de toekomstige tuinen moesten komen. Op elk stuk grond stond aan de slootkant een boompje. Voor de rest stond er niets, geen bank, geen keet of schuurtje. Gegraven putten deden dienst als toilet. De koeien van de boer liepen er vrij rond.

Lees meer over de geschiedenis van De Federatie hier

Ook een tuin?

Inschrijven als kandidaat-lid kan vanaf de leeftijd van achttien jaar. De contributie bedraagt € 15,00 per jaar; ongeacht op welk tijdstip van het lopende jaar men zich inschrijft. Het Inschrijf formulier.pdf-2015, een kopie van uw legitimatiebewijs + pasfoto, dient u persoonlijk in te leveren in de bestuurskamer.

Lees meer...