Nieuws archief

Tijdelijke woningen slibdepot

Uitvoeringsstrategie Volkstuinenbeleid.

Op 8 december is er de mogelijkheid voor u en ons om op de Uitvoeringsstrategie zoals die nu is, te reageren bij de gemeente Amsterdam. Wij raden iedereen aan de gestuurde documenten en de begeleidende mail hieronder goed te lezen en erover na te denken wat u kunt doen. Het bestuur zal u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.

lees meer. klik op foto’s

 

 

De gemeente Ouder-Amstel wil tijdelijke woningen realiseren op het voormalige slibdepot. Dat is bij de grote parkeerplaats tegenover Nieuw Vredelust, De Federatie en Ons Lustoord. Op 24 januari 2019 sprak de Commissie Grote Projecten van de gemeente hierover. Leo Douw van Nieuw Vredelust heeft hierbij ingesproken om de zorgen en vragen van de volkstuinparken over te brengen. Klik hier voor de tekst: inspraak tijdelijke woningen slibdepot 20190124

Lees meer…

Update Nieuwe Kern

Ruim een jaar geleden werden de volkstuinders geïnformeerd over de Nieuwe Kern. Een woon-werk gebied in en rond de volkstuinen in Duivendrecht. Hoe gaat het daar nu mee?

Lees meer…

Werk aan twee gemeenschappelijke tuinen

Volkstuinpark De Federatie in Amsterdam-Duivendrecht heeft twee gemeenschappelijke tuinen verworven: de tuinen 94 en 203. Samen met enthousiaste vrijwilligers zijn we bezig deze tuinen op te knappen.

De ene tuin (203) wordt een rozentuin met boerenschuur. Op tuin 94 blijft het huisje staan (zie foto) en dat wordt gerenoveerd. In deze tuin komen rolstoeltoegankelijke moestuinbakken. Het huisje kan gebruikt worden voor verschillende activiteiten.